Stolt 20-åring!


Tenk at Ærta Bærta er blitt en stor og stolt 20-åring! Den aller første utgaven av Ærta Bærta gikk av stabelen søndag 31. oktober 1999. Publikumstilstrømmingen var så stor at forestillingen måtte utsettes litt, og det var faktisk ikke plass til alle. Allerede året etter ble det derfor satt opp to forestillinger. Noen få av korets medlemmer var med allerede første gangen, og et ytterligere fåtall mangler bare en eller to forestillinger på å ha vært med hvert eneste år. 


Selve idéen til Ærta Bærta ble unnfanget av tidligere kormedlem John Erik Forbord. Utgangspunktet var et ønske om å gjøre noe for barna i Malvik gjennom å formidle kjente og kjære barnesanger, og dermed også være med på å ta vare på sangskattene våre. Navnet Ærta Bærta var det et annet kormedlem, Eli Nordås, som lanserte, og slik ble det. Det at vi står på scenen igjen i år er en god indikasjon på at idéen mildt sagt var levedyktig!


I starten var det ikke skuespilleri med i bildet, men forestillingen ble krydret med innlevelse og kostymer også den gangen. Etter hvert kom det inn fortellere mellom sangene, og i de senere årene har sangene blitt knyttet sammen gjennom en historie, som blir nyskrevet hvert år. Med det har det også kommet mye skuespill inn i forestillingen.

 

 

 


Selv om mye av forestillingen er av og med Malvik Blandakor, ble det etter hvert behov for støtte også utenfra. Den alltid sprudlende Ragnhild Skille kom ganske tidlig inn som regissør, og har vært med oss mange år. Andre regissører har kommet inn når Ragnhild ikke har hatt anledning, og på julbileumsforestillingen er det Ingunn Granli som har inntatt regissørstolen. 


Musikerne våre, Bård Hestnes, Elisabeth Nilssen, Bjarne Norum og Svein Væren har vært med oss i svært mange år, og oppleves bortimot som en del av koret. 


Lyd og lys har vi også vært nødt til å få profesjonell hjelp til, og vi er svært glad for at Kjartan og Jens Sørmeland overtok stafettpinnen i 2018, og skal være med oss også i år.


Ikke alle har anledning til å delta på scenen hvert år, men bidrar på andre svært viktige områder, som f.eks. med kjøkkentjeneste, arbeid med kulisser, kostymer, billettsalg, PR, grafisk arbeid og pengehåndtering. Uten disse bidragene hadde ikke forestillingen overlevd. 


Men den aller viktigste årsaken til at forestillingen fortsatt lever i beste velgående er vårt store og entusiastiske publikum - stor takk til dere, og velkommen til årets forestilling i Ytre Malvik Samfunnshus helgen 2. og 3. februar!